Мая потрива ръце за бързи избори

Бившият омбудсман е готов с предизборна кампания и платформа

Политика
12:11 - 14 Юли 2022
3142
Мая потрива ръце за бързи избори

Ако бъде съставено правителство, то ще бъде еднодневка, резултат на огромен морален компромис между партньори, които помежду си се наричаха "мутри". Такъв кабинет няма да бъде основан на принципи. Това коментира пред Нова тв лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова.

По думите ѝ цените на горивата и инфлацията са сред най-големите проблеми. "Решението е таван на цените на основните хранителни продукти. 710 лева минимална работна заплата са 515 лева реално влезли в джоба, което значи глад при растящите цени. 50-60% от населението са енергийно бедни. Предложението за пределна цена на горивата е наше, подкрепям го", посочи тя.

Според нея за 12 години "Лукойл" дори не е бил накаран да внася данъци. "Пълна ревизия трябва да се направи, но няма да е дело на този парламент.

ПП демонстрираха двоен стандарт - руски газ не може, но петрол - да. Сега се чудим дали след август ще имаме газ", каза още Манолова. 

Относно предсрочни избори Манолова подчерта, че нейната партия е изрядна, с подадени документи навреме.

"Отдавна водим разговори с други социални формации за сформиране на обща платформа, която да предложи защита на българските домакинства.

Сред приоритетите ни е лев надолу за литър бензин и дизел, таван на цените основни хранителни стоки, таван на битовите сметки за енергийно бедните, както и минимална работна заплата равна на издръжката от 1220 лева.

Също така приключване с работещите бедни и истинско преизчисляване на пенсиите на база осигурителния доход 2020 г. или 2021 г.", сподели тя.