Мая възмутена от Слави: Каква опозиция с шефове на комисии?!

Депутати от ИБГНИ отиват доброволци за гасене на пожарите

Политика
11:14 - 19 Август 2021
4624
Мая възмутена от Слави: Каква опозиция с шефове на комисии?!

Неоснователни са твърденията на "Има такъв народ" че се намират в опозиция. Това е така поради факта, че именно от ИТН имат най-много председатели на парламентарни комисии. Така шефката на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова коментира заявката от лидера на ИТН Слави Трифонов вчера, че групата му минава в опозиция. 

"Ние не сме фейсбук република, а парламентарна република. 8 от председателите на парламентарни комисии са на "Има такъв народ". ГЕРБ държат комисията по медии, комисията по правата на човека и то след сцените на полицейско насилие. ДСП има две ключови комисии - икономическата и тази по регионална политика. Така че всеки български гражданин може да прецени кой е в опозиция", остро започна изказването си Манолова.

По думите й е крайно време да се спре с политическите игри, а да се обърне внимание на истинските проблеми - пожарите, скока на цените, идващата нова ковид вълна. Именно затова от групата на Изправи се! ще инициират разговори с останалите политически сили, които ще засегнат именно тези проблеми. Не е ясно обаче дали и кой ще се яви на въпросните разговори, които ще започнат идната седмица.

От там претенции на кого президентът Радев ще връчи третият мандат, като са готови на градивни разговори с всички без ГЕРБ и ДПС. Държавният глава не следвало да бърза и с връчването на втория мандат, макар да е ясно, че ГЕРБ веднага ще го върнат. Причината - трябвало да има повече време за актуализирането на бюджета и решаването на другите важни проблеми като пожарите в страната, заради което част от депутатите на Мая Манолова отиват доброволци.