Мъж в кома среща ангели

Пътуването до отвъдното променя живота му

Мистика
10:54 - 25 Април 2023
5008
Мъж в кома среща ангели

57-годишният жител на САЩ Дейвид Ханзел се оказва на косъм от смъртта и това задълго остава следи в съзнанието му. Дейвид вижда небето, съществата, които действат като водачи към портите на рая, както и красив бар и мраморен небостъргач. Ханзел споделя спомените си пред Daily Star.

Мъжът никога няма да забрави септември 2015 г. - месец, когато той преминава през тежко боледуване. Белодробна инфекция и сепсис го поставят между живота и смъртта. Мъжът е в критично състояние, пулсът му на практика спира и той изпада в кома. Въпреки това, както сам признава, не знае, че е мъртъв.

Разказва, че бил на небето и видял красиво, кадифено, меко нощно небе без облаци, звезди или нещо друго, без начало или край. След това дошли две същества, които станали негови водачи до портите на рая. Вместо перлена порта обаче го отвели до красив бар. В стаята имало много красиви бутилки, но без алкохолни напитки в тях. След това съществата помолили човека да се изкачи в голяма бяла сграда, която се оказала мраморна. Имало прекрасни мраморни рисунки, които Ханзел твърди, че е виждал преди това. Когато ходел, не усещал, че краката му докосват земята. Сякаш плувал.

След като Ханзел се събужда от комата, той се почувствал като напълно различен човек. Прощава на всички, които някога са му направили нещо лошо и осъзнава същността на религията.

Възстановяването от комата за Дейвид Ханзел е дълъг и труден процес. Той е подложен на няколко операции за отстраняване на проблеми, причинени от инфекцията и двумесечната кома. Физическото възстановяване обаче не е единствената промяна в живота му. След преживяването в рая Ханзел започва да уважава религията и е сигурен, че вече разбира нейната същност. Прощава и се стреми да живее по-пълноценен живот.

За много хора комата е мистериозно и загадъчно явление, което буди интерес и любопитство. Много хора, преживели това, го описват като преминаване на границите между живота и смъртта, между материалния и духовния свят. За някои е началото на нова, по-съзнателна фаза от живота, като помага на човек да разбере по-добре ценностите си и да се отнася по-уважително към живота и другите хора.