Мъжът, пребил и остригал половинката си в Свищов, влиза в съда

На пострадалата жена и децата ѝ е оказана помощ в кризисен център във Велико Търново

Общество
11:00 - 15 Септември 2023
2347
Мъжът, пребил и остригал половинката си в Свищов, влиза в съда

Районният съд в Свищов днес ще гледа мярката за неотклонение на 28-годишния мъж, който преби и острига до кожа косата на жената, с която е живеел на семейни начала. Малтретираната жена и двете ѝ деца са в кризисен център.

Три са повдигнатите обвинения, едното е за лека телесна повреда в условията на домашно насилие. Мъжът е заплашил 27-годишната жена, с която е живеел, че или ще я убие, или ще остриже, посочи наблюдаващият прокурор от Свищовската прокуратура Силвия Начкова.

"В хода на разследването се установи, че е осъществена и принуда чрез заплаха спрямо пострадалата, в резултат на което тя е подстригана нула номер. След това е изведена на улицата, за да бъде показано това. Мотивът за тези дейния е ревност", обясни тя.

Най-тежкото от трите обвинения е за принуда в условията на домашно насилие. Предвижда се от 3 до 10 години лишаване от свобода, обясни Начкова. 

Обвиняемият не признава вината си. Задържан е за 72 часа. Очаква се днес Районният съд в Свищов да гледа поисканата от прокуратурата постоянна мярка "задържане под стража". Мъжът вече е осъждан за престъпление против собствеността. 

На пострадалата жена и децата ѝ е оказана помощ в кризисен център във Велико Търново.