Мажоритарният вот и съдебната реформа са част от приоритетите на Пламен Николов

Преизчисляването на пенсиите също ще бъде задача на бъдещия премиер

Политика
18:13 - 30 Юли 2021
3672
Мажоритарният вот и съдебната реформа са част от приоритетите на Пламен Николов

Пет са приоритетите, които ще са важни за кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов - Плана за възстановяване и устойчивост, предстоящата коронакриза, преизчисляване на пенсиите, въвеждане на мажоритарен вот и съдебна реформа.

Това обяви пред журналисти Николов, след като президентът Румен Радев му връчи мандата.

"Имаме предстояща ковид-криза, с която трябва да се справим. Не ми се иска да изпадаме в същата ситуация, в която сме били досега. Имаме ангажимент към нашите избиратели по отношение на изборната система - мажоритарния вот. Особено важно за нас е съдебната реформа", каза Николов.

"Николов посочи приоритетите, които са важни за този кабинет и нашата партия. Знаете, че огромна част от тях са заявени и като приоритети на "Демократична България", ИБГНИ, дори някои от тях и на БСП. Затова предполагаме и се надяваме на подкрепа в парламента за тези приоритети. Разбира се най-вече се надяваме на подкрепа от ДБ и ИБГНИ. Те са свободни партии. Ако припознават тези приоритети, които твърдят, че са и техни, тогава да гласуват за този кабинет", каза Тошко Йорданов.

"Ако този кабинет мине и започне да работи по тези приоритети, и ако междувременно някоя от тези политически сили, от които сме получили подкрепа и много разчитаме, не я получим в този момент, ще считаме, че подкрепата е приключила и тогава, защото властта за нас не е на всяка цена, ще предоставим възможността на някой друг да управлява", коментира зам.-шефът на ИТН.

Той каза още, че ще представи Пламен Николов в парламента, както и състава на кабинета.