McDonald's променя рецептата на известния „Биг Мак“

50 промени в технологията по приготвянето целят да атакуват „конкурентите от по-високия клас“

Новини
12:19 - 01 Декември 2023
1848
McDonalds променя рецептата на известния „Биг Мак“

Една от най-известните вериги за бързо хранене в света – McDonald's, променя рецептата на емблематичния „Биг Мак“, както и на някои други бургери, които предлага, съобщи The Wall Street Journal.

Новата рецепта за „Биг Мак“ ще се пекат по-малък брой бургери, за да се гарантира, че се готвят по-равномерно. Марулята и киселите краставички ще бъдат „по-свежи“, сиренето ще „се разтопи по-добре“, а сусамовите семена върху обновеното хлебче с бриош трябва да изглеждат „по-произволно разпръснати“, за да „придадат на бургерите усещане за домашно приготвяне“.

Общо 50 са направените промени в технологията по приготвянето на „Биг Мак“. Основната цел е по-добра позиция на компанията на пазара за бързо хранене, като целта е да се атакуват „конкурентите от по-високия клас“.

Първи, които изпробват новата рецепта са клиентите на McDonald's в Австралия. В момента промените започват да се внедряват в близо 13 460

Новата рецепта вече е изпробвана в Австралия. Сега промените ще засегнат 13 460 от ресторантите в САЩ. Цената на бургера не би трябвало да се променя, но отделните собственици на франчайз могат да определят свои собствени цени.