Медведев иска ответни мерки за санкциите на САЩ срещу "Северен поток-2"

Руският премиер смята, че ограниченията нанасят удар върху интересите на Европа

ЕС
15:59 - 23 Декември 2019
1726
Медведев иска ответни мерки за санкциите на САЩ срещу "Северен поток-2"

По време на среща със своите вицепремиери руският премиер Дмитрий Медведев възложи на правителството да разработи мерки в отговор на санкциите на САЩ срещу газопровода "Северен поток-2", предаде ТАСС.

"Бих помолил колегите от правителството в рамките на приетия по-рано указ от президента за ответни ограничителни мерки по отношение на редица страни, включително САЩ, да разгледат възможностите за каквито и да е други ограничителни мерки спрямо САЩ и да ми докладват предложенията си, които ще бъдат анализирани от гледна точка на тяхната ефективност", заяви Медведев.

В коментар за въвеждането на американските санкции срещу газопровода "Северен поток-2" руският премиер отбеляза, че те носят абсолютно антиконкурентен характер. Според Медведев, новите ограничения нанасят удар върху интересите на голям брой европейски държави.

"Това действително са методи на неконкурентна борба, противоречащи на всички международни споразумения и принципи на международното право и международната търговия", заключи премиерът, като отбеляза, че в подобна политика на Америка няма нищо учудващо.