Медведев потвърди: Не, ядрeното оръжие не е блъф!

"Няма да искаме разрешение", репчи се руския властник

Новини
14:26 - 27 Септември 2022
3824
Медведев потвърди: Не, ядрeното оръжие не е блъф!

"Не, не блафираме изобщо, че можем да прибегнем до употребата на ядрено оръжие. Повтарям, че Русия ще направи всичко, за да предотврати появата на ядрени оръжия във враждебни към нас съседи. Например в нацистка Украйна, която днес се контролира директно от страните от НАТО". Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram.

Той уточни още един път, че заканата за използване на ядрено оръжие не е блъф. Такива коментари вече направиха и водещите анализатори по света.

"Все още има крехка надежда за здравия разум и чувството за самосъхранение на вражеските страни. Те разбират: ако заплахата към Русия надхвърли установения предела на опасност, ние ще трябва да отговаряме. Без да искаме разрешение, без дълги консултации. И това със сигурност не е блъф", завърши Медведев.

Според него Руската федерация има право да използва ядрено оръжие, ако се наложи. Има предварително определени случаи за това и в строго съответствие с Основите на държавната политика в областта на ядреното въздържание.

Медведев подчерта, че ако една страна или нейни съюзници са атакувани с ядрено оръжие или ако агресия с конвенционални оръжия застрашава самото съществуване на Руската федерация, то това е основание за ядрен отговор.