Медведев ще защитава титлата си в Торино

Руснакът надви по категоричен начин норвежеца Каспер Рууд

Спорт
16:49 - 20 Ноември 2021
2109
Медведев ще защитава титлата си в Торино

Данийл Медведев достигна заслужено до втори пореден финал на заключителния Мастърс на осемте най-добри в света, след като надигра категорично норвежеца Каспер Рууд в първия полуфинал от тазгодишното издание на надпреврата с 6-4, 6-2 за точно един час и 20 минути игра.

Руснакът, номер 2 в световната ранглиста, се класира за спора за трофея след четвърти пореден успех, след като не сбърка в нито един от мачовете си в Червената група от съревнованието. Медведев изигра поредния си силен мач на собствен сервис, като за трети път в турнира не допусна да бъде пробит – самият той реализира три брейка за успеха, един в първия и два във втория сет.

Въпреки само трите си аса за целия двубой, Медведев спечели 100% от разиграванията на второ подаване, като приключи със 17 уинъра и 14 непредизвикани грешки срещу 14-21 в графата за норвежеца. Шампионът от миналата година ще защитава титлата си във Финалите на АТП, след като през 2020 стигна до дебютен трофей от надпреварата в оспорван финал с Доминик Тийм от Австрия. Негов съперник в неделя ще бъде един измежду Новак Джокович и Александър Зверев.