Меган и Хари: Папараци едва не ни убиха, както Даяна през 1997-а

Британският принц и половинката му 2 часа били преследвани по улиците на Ню Йорк, едва не станала катастрофа

Новини
19:39 - 17 Май 2023
4936
Меган и Хари: Папараци едва не ни убиха, както Даяна през 1997-а

Британският принц Хари, Меган Маркъл и нейната майка почти са катастрофирали след автомобилно преследване от папараци, съобщи Ройтерс, позовавайки се на говорителя на двойката. Инцидентът се е случил, след като херцозите на Съсекс са присъствали на церемонията по връчването на наградите "Жени с визия", състояла се вчера вечерта в Ню Йорк, на която бившата актриса бе почетен гост.

В официално изявление говорителят каза, че "безмилостното преследване" е продължило над два часа. Той разкри още, че гонитбата за малко е щяла да причини сблъсъци с други шофьори на пътя, пешеходци и полицаи. "Въпреки че статутът на публична личност идва с известен интерес от страна на обществеността, това никога не трябва да бъде с цената на ничия безопасност", каза представителят на съпрузите.

Меган и Хари остро протестират срещу преследванията, които им устройват папараци

"Разпространението на тези изображения, предвид начините, по които са получени, насърчава силно натрапчива практика, която е опасна за всички участници.", казвт още от екипа на Хари и Меган.

Полицейското управление на Ню Йорк не потвърди веднага информацията за произшествието. Злополуката е станала след първата публична поява на двойката след коронацията на крал Чарлз Трети по-рано този месец. Придружени от майката на Меган - Дория Рагланд, съпрузите присъстваха на гала събитието по повод 50-ата годишнина на женската фондацията "Ms."

Принцът отдавна говори за гнева си от намесата на пресата, която той обвинява за смъртта на майка си принцеса Даяна. Тя загина, когато лимузината й катастрофира, докато се опитваше да се откъсне от преследващия на мотори папараци в Париж.

На 31 август 1997 г. майката на Хари и Уилям - принцеса Даяна загива при автомобилна катастрофа в тунел в Париж заедно с Доди ал Файед и техния шофьор Анри Пол. Кръвните тестове за алкохол показват, че шофьорът е пил алкохол преди инцидента. Техният "Мерцедес-Бенц S280", движейки се с висока скорост, се разбива в тринадесетата колона на тунела Алма. Двулентовият тунел, с по една лента за посока движение, е бил построен без метални прегради между колоните разделящи посоките на движение, в резултат на което и най-малкото отклонение от посоката на движение лесно би довело до директен сблъсък с колоните.

Ненавременната и трагична смърт на лейди Даяна е предмет на много противоречиви хипотези за причините, включително и спекулации за заговор на МИ6. През 2005 г. бе забранена ексхумация на тялото ѝ, което още повече засили слуховете за евентуална бременност на принцесата преди смъртта ѝ през август 1997 г. На 4 декември 2006, след тригодишно разследване, Скотланд Ярд излиза с доклад, че автомобилната катастрофа на лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от заговор за убийство, а е трагичен инцидент.

На 7 април 2008 г. съдебният състав по делото решава, че причина за смъртта на Даяна е "престъпно нехайство", породено от комбинацията от употреба на алкохол с неимоверния натиск от страна на жълтата преса.