Мейуедър е най-богатият боксьор, Фюри е седми, а Майк Тайсън дори го няма в Топ 10

Джордж Форман и Мани Пакиао оформят челната тройка, Антъни Джошуа, който вече е заработил £60 милиона, е на престижната десета позиция

Спорт
22:37 - 27 Юни 2022
5559
Мейуедър е най-богатият боксьор, Фюри е седми, а Майк Тайсън дори го няма в Топ 10

Тайсън Фюри, който преди няколко месеца нокаутира Дилиън Уайт и заработи малко над 26 млн. паунда, е едва седмият най-богат боксьор в историята. Антъни Джошуа едва успява да изпревари по този показател Джейк Пол в списъка на 10-те.

Циганския крал е натрупал общо £100 милиона през кариерата си, като голямо увеличение идва от битките му от трилогията с Дионтей Уайлдър.

Извън бокса, Фюри навлезе в света на борбата, когато се изправи срещу Браун Строуман на WWE Crown Jewel през 2019 г. Начинание, което със сигурност му донесе добри пари и може да му спечели още повече в бъдеще.

Фюри каза, че завръщането към борбата „определено се случва“ и публикува в Инстаграм: „Феновете на Обединеното кралство биха харесали WrestleMania точно тук, в столицата, на стадион „Уембли“ и познайте какво е готов Циганския крал?“

33-годишният боксьор със сигурност все още има бензин в резервоара, но загатна за отказване.

Пред Фюри, само с £3 милиона повече, е най-богатият боксьор във Великобритания досега - бившият боец в тежка категория Ленъкс Люис.

Големите победи срещу Майк Тайсън, Виталий Кличко и Ивендър Холифийлд позволиха бившият шампион на WBC, IBO и The Ring в тежка категория да спечели големи пари.

Връщайки се към Джошуа, досега той се е бил само 26 пъти в кариерата си, но това не означава, че не е спечелил много, всъщност той вече е заработил £60 милиона, което го поставя на 10-то място в списъка.

Човекът, който обърна гръб на престъпния живот, се превърна в един от най-великите боксьори на Великобритания и също така трупа огромни спонсорски пари, използва богатството си, за да прави много добри неща за благотворителност и по-специално - налял е много пари в поддържането на аматьорския бокс по време на пандемията.

Но ако говорим за стойността на битките, първо място ще трябва да отиде при YouTuber Джейк Пол, след като спечели общо £75 милиона само от пет професионални битки, което го постави на девети пред Джошуа.

Любопитно е, че големият Майк Тайсън, който нокаутираше съпериците си с лекота и играеше атрактивно между въжетата, го няма сред първите десет...

Топ 10 на най-богатите в бокса:

10) Антъни Джошуа (60 милиона)

9) Джейк Пол (£75 милиона)

8) Шугър Рей Леонард (£88 милиона)

7) Тайсън Фюри (£100 милиона)

6) Ленъкс Луис (£103 милиона)

5) Канело Алварес (£105 милиона)

4) Оскар де ла Хоя (£148 милиона)

3) Мани Пакиао (163 милиона паунда)

2) Джордж Форман (£222 милиона)

1) Флойд Мейуедър младши (400 милиона британски лири)