Меджидиев: Платили сме 1,4 млн. ваксини, но трябва да ги бракуваме

Новини
17:01 - 11 Април 2023
1505
Меджидиев: Платили сме 1,4 млн. ваксини, но трябва да ги бракуваме

"Полша е страната, която първа подкрепи България. Взехме категоричното решение, че България желае да получава дози, само когато има нужда. Имаме около милион и 400 хиляди дози, които са платени, но умишлено не ги доставяме, защото трябва да ги бракуваме". Това заяви здравният министър д-р Асен Меджидиев, който заедно със здравния министър на Полша Адам Ниеджиелски дадоха брифинг.

"В момента има предоговаряне за въвеждане на такси за ваксините, които няма да бъдат доставени. За мен това е такса неустойка, няма да подпишем такова споразумение", заяви Меджидиев.

Според него България и Полша са взели съвместно решение да излезем с общо писмо. "Най-малко ще си позволя да харчим финансов ресурс за нещо, което никой не желае", заяви министърът.

Той обясни, че има съдействието от министъра на здравеопазването на Полша да ни предостави техния модел на работа за ТЕЛК. Меджидиев подчерта, че акцентът от срещата им е, че България и Полша застават една до друга - няма да подпишем нов регламент, освен ако не се съгласят с нашите изисквания.
Още здравни новини вижте тук