Мендилибар: Има разлика да биеш дузпа на тренировка и пред 60 000

Когато дойдох, клубът бе в труден момент, а сега е на върха, заяви наставникът на Севиля

Спорт
11:41 - 01 Юни 2023
2462
Мендилибар: Има разлика да биеш дузпа на тренировка и пред 60 000

Треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар имаше повод да се похвали с големия успех, който постигна начело на клуба. Той пое отбора в труден момент, когато се бореше за оцеляването си в Ла Лига, а сега го изведе до триумф в Лига Европа, побеждавайки Рома с дузпи на финала. Той имаше повод за гордост от постигнатото.

"Когато излезем във ваканция, ще си спомняме какво постигнахме днес. Започнахме мача лошо, докато съперникът изглеждаше комфортно на терена. През второто полувреме направихме промени, но бе трудно. В продълженията нищо не се случи, но извадихме късмет при дузпите. Монтиел трябваше да бие петата дузпа, но променихме реда. Това бе решено от играчите", призна Мендилибар.

"Щастлив съм, че съм тук. Когато пристигнах, клубът се намираше в труден момент, а сега спечелихме трофей. Направихме нещо хубаво, което може да има положително влияние за клуба в бъдеще. Когато те ни отбелязаха, си помислих, че ще е трудно да им отвърнем.

Изравняването обаче дойде бързо през второто полувреме и това ни даде сили да продължим да се борим до края на мача. Да биеш дузпа на тренировка и пред 60 хил. души има голяма разлика. Не бяхме тренирали за никой от предишните кръгове. Просто вярвах на хората, на които заложих", допълни специалистът.