Мениджърката на Лили дирижира Просто Наско

Личности
11:00 - 18 Април 2022
5790
Мениджърката на Лили дирижира Просто Наско

Бившата мениджърка на Лили Иванова - Петя Иванова, дирижира публичния образ на министъра на културата Атанас Атанасов, който сам себе си нарече „Просто Наско” в първото си интервю за Би Ти Ви. За разлика от него, тя не е ново име в сектора.

Като мениджър кариерата й тръгва с известния по света и у нас цигулар Васко Василев. Той пък я запознава и препоръчва на неговата близка приятелка Лили Иванова, като по ирония на съдбата нейната модерна биография се нарича „Просто Лили”, пише 19 минути.

Двете Иванови са тандем в продължение на цяло десетилетие, през което певицата успя да не усети световната криза от 2010 - 2014 г. и да започне да прави наистина мащабни концерти с осигурена от импресариото й подкрепа от спонсори за милиони лева.

За благодарност, след последните триумфални поредни гали в НДК на кубратската легенда в края на ноември 2019 г., в чест на нейната официална 80-годишнина, предколедно Просто Лили уволни мениджърката си.

Това станало по един не особено красив начин – без посочена причина за раздялата Петя Иванова получила уведомление, но с армаган на изпроводяк – италиански свещник, който някой друг бил подарил на певицата, а тя го предала – като знаме на бойната слава, на вече бившата си служителка.

На нейно място застъпи в ролята на мениджър млад татуиран левент, човек с твърде различен профил от предшественичката си.

За лош късмет на певицата бързо след уволнението на мениджърката настъпи пандемията, която на практика лиши от участия кубратската певица, а с това - и от огромните доходи от тях в продължение на близо 2 години.

Апропо, едно от най-големите постижения – финансово и комуникационно, при управлението на делата на Лили Иванова от Петя Иванова, е решаването на казуса с НАП. За онези, които не помнят – певицата беше спипана за неплащане на данъци в огромни размери. Новината оповести лично тогавашният шеф на приходната агенция Красимир Стефанов.

За разлика от колегата си Азис, който също „изгря” в НАП-гейт и на когото заради неплатените данъци бяха разпродавани жилища и т.н., Лили Иванова се измъкна суха и богата от шокиращата история. Поне публично...

Как 2 години след раздялата с Лили Иванова, отново през декември, но 2021 г., Петя Иванова попада, ала вече като пиар, което е нещо твърде различно от мениджър, при министъра на културата Атанас Атанасов, остава загадка.

В пиар гилдията се твърди, че назначаването не е станало по линия на отговорната за комуникацията на „Продължаваме промяната”, а оттам на парламентарната група и на правителството - Диана Дамянова.

Нещо повече, политическите пиари коментират, че Петя Иванова била привикана на недружеска беседа в сградата на Министерския съвет. Това станало през уикенда след излизането на видеоклипа отпреди 10 дни на видимо неадекватния министър на културата.

Тъй като видеото е очевидно лично творчество на Атанас Атанасов, пък и той е видимо сам в кабинета си, докато го заснема, не е ясно как точно неговата съветничка по връзки с обществеността би могла да го спре и да направи и да публикува собственоръчно въпросното видео. Според нас – никак.

19 минути е ставал свидетел на обеди на Просто Наско и неговата комуникационна специалистка в софийски ресторант. През последните 2 седмици тандемът не е забелязван в заведението, което се намира недалеч от сградата на Министерството на културата.