Местни медии: Красимир Каменов - Къро е бил застрелян от упор

Разследването в Южна Африка продължава

19:49 - 26 Май 2023
10577
Местни медии: Красимир Каменов - Къро е бил застрелян от упор

Местните медии в Кейптаун твърдят, че Красимир Каменов - Къро е застрелян от упор, а малко след това въоръжени мъже са убили и жена близо до съда в града.

След екзекуцията МВР проверява дали разстрелът има връзка с убийството на Анджело Димов и съпругата му през 2018 г. отново в ЮАР. 

Екзекуторите на Красимир Каменов, съпругата му и още двама души са разбили портата на имението с микробус, посочват още местните медии. Единствено Къро бил завързан с т.нар. „свински опашки“. Останалите трима били с белезници.

Разследването в Южна Африка продължава. Действия вече са предприели и от полицията у нас.

„През 2018 има сходно убийство отново в ЮАР на български гражданин и неговата съпруга, ние правим и ще направим всичко възможно да установим връзките между тези събития“, каза Иван Демерджиев. 

Къде точно се е укривал издирваният с червена бюлетина от „Интерпол“ Красимир Каменов, в МВР са знаели отлично.

„МВР е уведомило властите на ЮАР къде се намира. За съжаление, не беше установен и задържан преди да се стигне до смъртта му“, коментира Демерджиев. 

Според бившия директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев Красимир Каменов най-вероятно е засегнал интереси в Южна Африка.

„Видимо с голяма наглост е направено, но и с висока доза професионализъм – влизат хора, преоблечени с униформи“, каза Тихомир Стойчев.

А според адвокат Людмил Рангелов появата на името на Каменов на пресконференции на прокуратурата и последвалия взрив до кортежа на Иван Гешев са „съвпадения“. 

„Политиците и магистратите, които днес воюват, имаха един общ враг - Красимир Каменов – Къро.
Точно тези хора дължат днес обяснение вече не като приятели, а като врагове, как и защо се стигна до убийството на този човек като техен общ враг“, каза още вътрешният министър. 

Софийската градска прокуратура днес се самосезира по случая. Отттам посочиха, че очакват официална информация чрез външното ни министерство, след което ще започнат действия.

От външното ни министерство обаче и днес не получиха официална информация от Южна Африка за екзекуцията.