Михаил Миков проговори: Корнелия Нинова не ми е предлагала пари!

Войната срещу Сергей Станишев е самоцел на председателя на БСП

Актуални новини
18:50 - 16 Април 2019 (обновена)
3148
Михаил Миков проговори: Корнелия Нинова не ми е предлагала пари!

Членът на националния съвет на БСП и бивш лидер на партията Михаил Миков определи като "самоцел" на Корнелия Нинова опита Сергей Станишев да бъде изключен от листата на социалистите за европейските избори. В студиото на предаването "Още от деня" по БНТ във вторник вечер Миков каза също така, че Нинова ги е уверила на последния национален съвет, че БСП ще остане в ПЕС.

Като "пълни глупости" Михаил Миков определи спекулациите, че сегашният лидер на БСП Корнелия Нинова му е предлагала пари, за да се откаже от лидерското място на партията. Бомбата бе хвърлена преди седмица от депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Спас Гърневски. Според тях, на Миков са му били предлагани милиони, за да не се кандидатира за председател на партията и да разчисти пътя на Нинова.
"Аз имам своята позиция и съм я заявявал много ясно с риск да не се харесам на ръководството", каза Миков по адрес на вътрешните противоречия в БСП. Според него в ойната срещу Сергей Станишев и поведението на Корнелия Нинова, което той определи като "самоцел" лидерът на ПЕС да не е в листата, са напълно ненужни.
"Става въпрос за някакви лични неща. Не мога да намеря сериозните аргументи", допълни той. Миков каза, че афиширани евроскептици в листата на БСП няма, но присъстват "БСП критици", визирайки Иво Христов.
Според бившия лидер на БСП председателят на партията носи отговорност за представянето на евроизборите, тъй като "поне 15 от 17-те кандидати са предложени от нея".