Михаил Миков влиза в листата на "Левицата" за изборите

Това потвърди той в ефира на NOVA NEWS

Актуални новини
11:50 - 23 Април 2024
1425
Михаил Миков влиза в листата на "Левицата" за изборите

Михаил Миков ще участва в предстоящите избори 2 в 1 като част от листата на „Левицата“. Това потвърди той в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS. И подчерта, че по-скоро ще участва в парламентарния вот и няма аспирации към този за Европарламента.

„Коалицията се увеличава, „Левицата“ започва да консолидира. Има много коалиционни партньори на БСП, които през годините бяха прокудени от Корнелия Нинова. Сега малко късно се е сетила да ги кани да се връщат“, посочи политикът. 

„Смятам, че „Левицата“ излиза със свои политики. БСП не трябва да търси причините във Ваня Григорова и в „Левицата“ за петото място, което зае, и за отлива на избиратели. Жалко е това, което се случва - че няма по-сериозна консолидация на лявото пространство. Но понякога личните амбиции надделяват над обществената необходимост“, каза той.

Миков подчерта, че лявото не бива да се свързва с един лидер. Той посочи, че трябва да има промяна в политиката, а смяната на лидера не би била достатъчна. Депутатът посочи още, че в лявото пространство влизат и земеделци, и социалдемократи, и „зелените“. Той поясни, че с изгонването на тези хора БСП е загубила своята сила да обединява лявото.