Михалев, ПП-ДБ: Няма интрига между Минчев и Атанасов

Депутатът обясни защо коалицията им подкрепя Десислава Атанасова за конституционен съдия

Политика
11:54 - 13 Януари 2024
2678
Михалев, ПП-ДБ: Няма интрига между Минчев и Атанасов

Няма интрига между Никола Минчев и Атанас Атанасов за избора на председател на Народното събрание след ротацията. Това заяви по БНТ депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев.

"Кабинетът на г-н Минчев е до този на г-н Атанасов и ежедневно прекарваме време заедно. Не виждам напрежение".

Според договорката председателят на НС ще бъде на поста 9 месеца - несъпоставимо е с мандата на конституционните съдии. Те няма да изкарат и пълния си мандат - коментира Михалев по повод ритиките срещу ПП-ДБ, че подкрепят номинацията на Десислава Атанасова за КС.

"Кое е по-важно за нас- да оставим конституционните съдии да бъдат подменени всички от в ГЕРБ със скритите им мнозинства или да имаме човек с безупречна репутация като съдия Белазелков".

Единни сме в нашата коалиция и в нашия стандарт за кандидатури както в Конституционния съд, така и в регулаторите, заяви депутатът.

"От днешна гледна точка ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС седят на едно място - евроатлантическата плоскост. Има огромна разлика от 2013 и 2020 г.", каза още Михалев.

Продължават разговорите за смяна на министри след ротацията, но крайните решения ще се взимат от Мария Габриел и Николай Денков.

Фактът, че вече се говори за партия на президента, означава, че радикалната опозиция в лицето на ИТН и "Възраждане" е неефективна и губи позиции, смята Михалев.