Мика Зайкова пред Lupa.bg: Безобразие е бедният работник да плаща болничния си

Безумие е пък минималната пенсия да се вдигне на 250 лв., смята финансовият експерт

Новини
20:49 - 14 Ноември 2019
5132
Мика Зайкова пред Lupa.bg: Безобразие е бедният работник да плаща болничния си

ГЕРБ и "Обединени патриоти" на Коалиционен съвет се разбраха при заболяване на работника първия ден от болничния да се поема от него. Това е безобразие спрямо бедните, заяви пред Lupa.bg финансовият експерт Мика Зайкова.

„Храната поскъпва, медицинските услуги и лекарствата също. Медикаментите у нас са по-скъпи в ЕС, а ние сме най-бедните в Европа. На фона на това, работникът ще плаща своя болничен”, допълни Зайкова.

„Днес се прие и друго безумие. Минималната пенсия да стане 250 лева. Ако тя се вдига, и другите пенсии трябва да се покачват пропорционално. Иначе излиза, че хората, които имат по-голям принос в осигурителната система, ще вземат толкова голяма пенсия, колкото тези, които нямат никакъв. Нека се вдигнат всички пенсии. А не Валери Симеонов да казва, че няма пари”, коментира Зайкова.

Тя изрази несъгласие и с идеята децата от ромски семейства, да ходят на детски градини безплатно. „На ромите се дават помощи и какво ли не още. Сега и децата им ще бъдат на детска безплатно. Нямам против това да е тека, но нека родителите на всички деца да не плащат за градина”, възмущава се експертката.