Милан и Интер решават титлата

"Росонерите" имат две точки преднина пред градския си съперник, но се нуждаят поне от една за Скудетото

Спорт
11:28 - 22 Май 2022
1534
Милан и Интер решават титлата

Борбата за титлата в Италия е безмилостна и ще е до последния кръг, трофеят ще остане в Милано. И двата двубоя на претендентите за златото са в неделния ден, когато Милан гостува на Сасуоло, а Интер приема Сампдория.

Първият съдийски сигнал ще бъде даден в 19:00 часа българско време.

Битката за титлата

Милан е лидер и има две точки преднина пред градския си съперник Интер, който миналата година завоюва Скудетото. Титлата ще отиде при "росонерите", ако вземат поне точка в неделя вечерта. Те дори биха могли да си позволят да загубят и да станат шампиони на Италия, стига Интер да не победи Сампдория на "Джузепе Меаца" в двубой, който ще се играе по същото време.

Сасуоло - Милан

Милан, който в предпоследния 37-ми кръг на Калчото победи Аталанта с 2:0, остава лидер с 83 точки, така че титлата в Серия "А" ще се реши в последния кръг. Пред пълните трибуни на "Сан Сиро" "росонерите" стигнаха до успеха с голове на Рафаел Леао и Тео Ернандес след почивката.

Все пак всичко зависи от "червено-черните", които се нуждаят поне от точка при гостуването си на Сасуоло. Градският им съперник пък посреща Сампдория.

Любопитен факт е, че последните два сблъсъка между тези отбори, бяха спечелени от Сасуоло и то все като гост - 2:1 и 3:1. Преди това Милан пък успя да вземе своето, също като гост - два пъти с по 2:1.

Ръководството на Милан предупреди феновете да не пътуват до Реджо Емилия без билет за решителния за Скудетото мач срещу Сасуоло. Междувременно някои хора вече пускат билети за мача в продажба чрез специализирани сайтове за 3 000 евро. Естествено, всички билети за Сасуоло - Милан бяха разпродадени за по-малко от час. Според медиите на Апенините опашката за билети на сайта е достигнала 100 000 на един етап.

В момента стадионът на Сасуоло е с капацитет за 21 525 места и "червено-черните" бяха принудени да изпратят предупреждение, призовавайки всеки без входен талон да не ходи, за да се избегнат проблеми с тълпите.

В същото време съдът в Милано отложи за началото на юни изслушването на нападателя на Милан Рафаел Леао по дело, заведено от бившия му клуб Спортинг Лисабон срещу него.

"Лъвовете" настояват да получават част от заплатата на Леао от Милан, както и да получат обезщетение от 16,5 милион евро, наложено от КАС заради едностранното прекратяване на договора му с клуба през май 2018.

Делото трябва да реши какъв процент от месечното възнаграждение на на нападателя ще пътува към "Жозе Алваладе". Адвокатите на Леао ще обжалват до последно.

Интер - Сампдория

В последния кръг шампионът Интер постигна сравнително лесна победа срещу Каляри. Головете за "нерадзурите" вкараха Матео Дармиан и Лаутаро Мартинес, като аржентинецът се разписа на два пъти. Точен за сардинците бе Хараламбос Ликоянис.

Отборът, воден от Симоне Индзаги, се нуждаеше от задължителна победа, така че да остане до последно в борбата за титлата.

След успеха Интер е втори с актив от 81 точки.

Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги продължава да вярва, че тимът му има шанс да защити титлата си в Серия "А".

"Представихме се добре срещу съперник, който играе силно на собствен терен. Емоциите след спечелването на Купата на Италия все още ни държат, но реагирахме успешно и успяхме да спечелим трите точки, с които запазихме интригата за титлата", коментира Индзаги след успеха на "нерадзурите" над Каляри с 3:1.

Той си припомни, че е ставал шампион с Лацио през 2000 година, когато тимът изоставаше с две точки от Ювентус кръг преди края. Сега Интер разчита на Сасуоло да победи Милан.

"Сасуоло е много добър отбор, имат много талантливи играчи в състава. Естествено, ние изоставаме, така че имаме нужда от победа и те да загубят. Случвало се е и преди, аз спечелих с Лацио, когато изоставахме на две точки, а Ювентус загуби от Перуджа, така че може да се случи отново", каза Индзаги.

Наставникът все още не е решил и с кои футболисти може да се раздели след крпая на първенството. Според "Гадзета дело спорт" Интер вече е отхвърлил оферта от 60 милиона евро от Манчестър Сити за Алесандро Бастони, но искането може да се повиши и да създаде истинска дилема за "нерадзурите". Те вече продадоха Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими, съответно на Челси и ПСЖ миналото лято, за да помогнат за балансирането на приходите.

Положението им остава трудно и се очаква поне един голям играч да бъде пожертван и преди следващия сезон.