Милан рухна в края при дебюта на Стефано Пиоли

Наставникът на росонерите празнуваше и рожден ден, но не получи хубав подарък от своите играчи

Спорт
11:36 - 21 Октомври 2019
1600
Милан рухна в края при дебюта на Стефано Пиоли

Милан и Лече завършиха 2:2 в късния неделен мач от 8-ия кръг на Серия “А”. Това беше дебютен двубой за рожденика Стефано Пиоли начело на "росонерите".

За домакините точни бяха Хакан Чалханоглу (20') и Кшищоф Пьонтек (81'), докато Кума Бабакар (62') и Марко Калдерони (90+2') се разписаха за гостите.

Имаше много промени в състава на Милан след победата с 2:1 над Дженоа. Джанлуиджи Донарума се завърна на вратата, след като миналия кръг в последния момент беше заменен от Хосе Рейна в стартовите 11.

Натискът на Милан даде резултат в 20-ата минута, когато Чалханоглу се пребори с двама защитници на Лече и с мощен шут от малък ъгъл откри в полза на "росонерите".

В 57-ата минута Леао за пореден път не успя да се разпише. Няколко минути след това Конти игра с ръка в наказателното си поле и след преразглеждане с ВАР съдията посочи бялата точка. Бабакар се зае с изпълнението на дузпата, което беше спасено от Донарума, но нападателят все пак успя да изравни чрез добавка.

В 65-ата удар от задна ножица на Манкосу излезе в аут. Минута по-късно Чалханоглу натресе напречната греда след свое изпълнение на корнер.

Гостите не бяха казали последната си дума и в добавеното време Калдерони оформи крайното 2:2 с чудесен далечен изстрел.
Така Милан е на незадоволителното 12-о място в класирането с 10 точки, докато Лече е 15-и със 7 пункта.