Милионите за циганите потъват в джобовете на политици и ромски барони

Всяка година се дават над 3 милиарда за интеграция, обяви пред Lupa.bg акад. Петър Иванов

Топ
12:30 - 26 Юли 2019
2484
Милионите за циганите потъват в джобовете на политици и ромски барони

За 10 години не сме похарчили 815,5 милиона за интеграция на ромите, а много повече. На година даваме по 3-4 милиарда под формата на помощи и др. Това заяви пред Lupa.bg акад. Петър Иванов, диpеĸтоp на Демографския инcтитyт към Българска академия за наука и изкуство (БАНИ).

Според данни на НСИ, ромите у нас намаляват с 14% всяка година. При преброяването през 2011 г. официално техният брой е 325 000.

 „Истината обаче е друга – те са един милион и половина. На всеки час се раждат по 4 ромчета и умират по 15 българи”, посочва академикът.

 „Обявените от нашите държавници  пари за интеграция са отишли в джоба на разни политици и разни ромски барони. Отпускат се също милиони по различни европейски програми, които се харчат по площадите за кючеци”, критикува директорът на БАНИ.


Акад. Иванов е категоричен, че интеграция у нас не може да има. По думите му, няма как да се промени същността на нашите смугли събратя. Вместо интеграция трябва да се накарат нашите чернокожи събратя да спазват законите, но това е трудно постижимо.