Министър Кралев награди биатлонистите

Успехите на Краси Анев и Владо Илиев ще донесат повече държавни пари за спорта

Спорт
16:14 - 27 Март 2019
1795
Министър Кралев награди биатлонистите

Спортният министър Красен Кралев награди най-успешните ни биатлонисти за изминалия сезон. Плакети получиха европейският шампион от Минск (Беларус) Красимир Анев и сребърният медалист от световното първенство в Йостерсунд (Швеция) Владимир Илиев, както и треньорите Георги Фъртунов и Николай Захаров.

„Благодаря ви, че защитавате честта на България. Тази година е най-успешната за българския биатлон от много време насам – от титлата на Екатерина Дафовска на олимпийските игри", започна министърът на спорта.

Желая ви успех, защото има още много какво да спечелите в следващите години. Пожелавам ви да сте здрави, да имате късмет и съм сигурен, че ще успеете да радвате българите отново”, заяви още Красен Кралев.

На срещата в спортното министерство присъства и президентът на федерацията по биатлон Катя Дафовска. Разбра се, че ще бъде изготвен тригодишен план до следващите зимни олимпийски игри, според който ще се определи финансирането за подготовката на биатлонистите. Заради успехите този сезон федерацията по биатлон може да получи по-голяма субсидия от държавата, както гласят критериите на ММС за спортното финансиране.

Планира се още възстановяването на пистите за биатлон в Самоков и Троян. Заради кандидатурата за младежките олимпийски игри Боровец също влиза стратегията за развитието на спорта.