Министър на Румен Радев пребит?

Политика
21:39 - 14 Октомври 2021
17855
Министър на Румен Радев пребит?

Министърът на спорта от служебния кабинет на Румен Радев - Андрей Кузманов е бил пребит снощи в София. След инцидента той е бил с разбита челюст и се е наложила намесата на полицията, твърди в две свои публикации сайта ПИК.

До момента обаче от ведомството, управлявано от Бойко Рашков, няма информация по случая. МВР не е подала информация за инцидента до медиите. Появиха се съмнения, че вътрешното министерство укрива случая. "Не можем да потвърдим, че г-н Кузманов е бил бит", казаха от пресцентъра на МВР. Според тях такъв сигнал не е подаван. Според ПИК обаче на мястото на инцидента са се отзовали трима полицаи, след като Кузманов е подал сигнал, че е нападнат на тел. 112.

Антон Кутев, който е говорител на МС, заяви, че няма информация по случая. "Наистина нямам представа. Андрей Кузманов не е говорил за това с мен", заяви лаконично той. 

Журналистката Александра Никова, която работи в пресцентъра на Министерство на младежта и спорта, заяви, че няма такава информация и не знае за инцидент с министър Кузманов. Опит на наш репортер да се свърже с Кузманов беше неуспешен - той не вдига мобилния си телефон.

Според източници на Lupa.bg, днес Андрей Кузманов е бил на работа в Министерството на младежта и спорта и дори е имал няколко срещи. Той обаче изглеждал угрижен и притеснен. Негови близки разказаха, че причината е от съвършено друго естество - брат му се разболял от Ковид-19 и карал много тежко вируса. Снощи се наложило да бъде извикана спешна помощ и той да бъде транспортиран с линейка до голяма столична болница. Явно след като е настанил роднината си в лечебницата, е станал инцидента.