Министър от правителството на Сунак подаде оставка

Преди това Уилямсън беше уволнен от поста министър на образованието

Свят
17:28 - 09 Ноември 2022
1808
Министър от правителството на Сунак подаде оставка

Министър от кабинета на Риши Сунак подаде оставка. Това се случи само две седмици след встъпването му в длъжност, съобщава Евронюз.

Министърът на кабинета Гавин Уилямсън заяви, че се оттегля, за да съдейства напълно на разследването дали е тормозил колеги, докато е бил на предишни длъжности.

Британски вестници съобщиха, че Уилямсън се е отнасял агресивно към правителствени служители и е изпращал натоварени с ругатни съобщения до колегите си.

Преди това Уилямсън беше уволнен от поста министър на образованието от предшествениците на Сунак. Гавин Уилямсън бе освободен и от правителството на Тереза ​​Мей през 2019 г. заради твърдения, че е изнесъл подробности от заседание на Съвета за национална сигурност. Той отрече обвиненията.

Сунак беше подложен на критики за избора на някои от своите министри. Той стана третият министър-председател на Великобритания в рамктие на два месеца, обещавайки да възстанови почтеността и професионализма в сърцето на правителството.

Новият министър-председател, който пое поста от Тръс на 25 октомври след шестседмичния й мандат на Даунинг стрийт, каза, че подкрепя решението на Уилямсън да подаде оставка.