Миню Стайков с пореден опит да излезе от ареста

Богаташът е зад решетките вече почти една година

Новини
12:04 - 22 Август 2019
810
Миню Стайков с пореден опит да излезе от ареста

Алкохолният бос Миню Стайков ще направи пореден опит да излезе на свобода. Днес той ще застане пред Апелативния спецсъд и отново ще помоли магистратите за изменение на най-тежката мярка "задържане под стража", която му е наложена в момента, пише "Марица". Стайков е зад решетките вече почти една година. Той беше арестуван на 5 септември 2018 г., заедно с други 10 души от служителите му.

Обявен за издирване беше неговият син Стайко Стайков, който се появи внезапно в края на януари тази година. Пред разследващите синът на бизнесмена разказа, че е бил отвлечен и бит, а за това, че е търсен разбрал чак тогава и сам се предал. Въпреки това според спецпрокуратурата цялата история е съмнителна и няма нито едно доказателство, че Стайков младши е бил похитен.

Синът на Миню Стайков обаче успя да излезе на свобода заради влошено здравословно състояние и заболяване, което не му позволява да стои в ареста. Делото беше гледано при закрити врата и така и не стана ясно от какво точно страда Стайко. От своя страна алкохолният бос прави опит след опит да излезе от ареста, но до момента никой от магистратите не се е "смилил" над него.

По думите на защитниците здравословното състояние на Стайков е много влошено. Самият бизнесмен се явява в инвалидна количка на всяко едно от заседанията в спецсъда. Причината е, че според защитниците му той е прекарал инсулт в килията. На Стайков беше направена и медицинска експертиза в „Пирогов”.

Лекарите обаче бяха единодушни, че собственикът на винпром "Карнобат" би могъл да се лекува и в болницата към затвора. Бизнесменът се сдоби с нови обвинения наскоро, което съвпадна и с изтичането на срока, в който Стайков можеше да остане с наложена най-тежка мярка „задържане под стража” по Закон. Новите обвинения срещу него са злоупотреби с евросредства.