Мирчев: Когато 18 г. си символ на провала на БГ футбола - подаваш си оставката

Футбол
20:34 - 16 Ноември 2023
4465
Мирчев: Когато 18 г. си символ на провала на БГ футбола - подаваш си оставката

"Когато 18 г. си символ на провала на БГ футбола, когато с години протестират срещу теб и има безредици - подаваш си оставката", това написа депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в социалната мрежа Х. 

Той коментира протеста срещу БФС, който днес ескалира в безредици. 

Към 17:30 ч. българските и унгарските фенове пристигнаха заедно на протеста срещу ръководството на БФС около Националния стадион "Васил Левски". Всички подстъпи към "Евлоги Георгиев" - от "Драган Цанков" и от "Орлов мост" са блокирани от полицията.

Минути по-късно феновете на ЦСКА блокираха "Орлов мост", а около 18:20 ч. напрежението рязко ескалира. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Полицията изкара водното оръдие на барикадата и предупреди, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.

Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. "Гурко". Започна да разпръсква феновете. Органите на реда започнаха да налагат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, но и минувачите, чак към сградата на Министерството на спорта.

След началото на мача в 19:00 ч. феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на "Гурко" човек е пребит зверски от полицията. Не се знае какво е състоянието му. Идва линейка към мястото. Бесни фенове потрошиха полицейски бус на "Васил Левски" до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове и всичко вътре. След това го запалиха, скандирайки "къде ви е водата сега". Има сигнали и за бити деца.

Трима са арестувани пред Министерството на спорта, а по информация на СДВР има и ранени полицаи.

По последна информация пострадалите са 12, от които двама или трима са с тежки наранявания.