Мирчев: Няма как промените в Конституцията да минат без ДПС

Депутатът от ПП-ДБ каза, че именно Пеевски е изнесъл на гърба си всички преговори с енергетиците

Новини
10:42 - 08 Октомври 2023
3827
Мирчев: Няма как промените в Конституцията да минат без ДПС

ДПС участва в евроатлантическото мнозинство и това е ясно отдавна. Няма как промените в Конституцията да минат без ДПС. Това заяви по БНТ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Правителството не е наше, за да ни казва Борисов дали ще пада ако ги няма ДПС. Коментира и думите на Тошко Йорданов от ИТН, че Делян Пеевски дава разпореждания в мнозинството:

"Не мога да отговарям за фантазиите на г-н Йорданов. Спомням си обаче, че на разговора с миньорите, има видеозапис, в момента, в който г-н Пеевски се скара на г-н Йорданов, той млъкна. Бях доста впечатлен от нещо подобно, на мен не ми се е случвало. Скара се и на г-н Костадинов от "Възраждане".

Целите преговори с енергетиците на гърба си ги изнесе с лидерството си примерът Денков, а не Пеевски. Пеевски няма роля на главнокомандващ или лидер на някаква група, категоричен е Мирчев.

"България работи активно за енергийна и диверсификация. Без ГЕРБ и ДПС това нямаше как да се случи".
Ако някой си мисли, че България в момента не е във война, греши - физически тя е на 300 км от нашите граници, а мините и дроновете така или иначе идват до нас, каза Ивайло Мирчев.

Посочи, че при ескалацията на конфликта в Израел премиерът е поканил опозицията в правителството, но не е убеден, че същото би се случило при подобна ситуация у нас.

"БСП и "Възраждане" са с очакването в момента, в който Путин дойде в България, те да го посрещнат с хляб и сол. Където стъпки путинският ботуш обаче, цветя не никнат".