Миро станал член на БСП? (СНИМКИ)

Певецът се появи с бадж на партията на връх Бузлуджа

Политика
12:10 - 30 Юли 2022
9685
Миро станал член на БСП? (СНИМКИ)

Гласовитият изпълнител Миро, който зарадва баби и дядовци под връх Бузлуджа на соцсъбора тази сутрин, е станал член на БСП. Такъв слух се завъртя от уста на уста на Историческата поляна заради червен бадж, с който певецът излезе на сцената - единствен от целия екип музиканти зад него. 

Миро избухна с близо час концерт, за който шефката на партията по наша информация е бръкнала в червената каса с над 6 хиляди лева. Но и млади, и стари бесепари останаха доволни от пърформънса под Чинията. 

Преди години изпълнителят на "Губя контрол" пристана за кратко на партия "Лидер" на БНТ шефа Емил Кошлуков и даже беше гласен за кандидат за евродепутат. Иначе певецът избягва да говори за политика и партиен живот. Сега обаче след среща с Нинова може да е паднал в плен на мащабната програма на левицата за ударни реформи и социални мерки за идните 6 месеца, за съжаление, провалила се като основа за изпъление на третия проучвателен мандат, връчен й от президента за съставяне на нов кабинет. 

Не е изключено Миро да се появи и на предизборните концерти на левицата за надъхване на червения електорат в идните месеци до вота наесен. 

Иначе тази година съборът бе доста по-рехав от обичайното. Историческата поляна беше запълнена от социалисти на кръпки. А горе се развяха освен бесепарското и българското знамена - и руското, въпреки че БСП участва във власт, въвела санкции срещу Москва. 

Бузлуджа 2022 събра и голяма част от опозиционерите на настоящето ръководство на партията, включително наскоро възстановените от съда членове на пленума Кирил Добрев и Калоян Паргов.

Напрежението по оста "Позитано" 20 - "Дондуков" 2 обаче се усеща и на върха, твърдят висши апаратчици.