Мистериозна спирала се появи в небето над Аляска

Оказа се ракета на Илон Мъск

Мистика
12:33 - 18 Април 2023
2439
Мистериозна спирала се появи в небето над Аляска

Изненадващ светлинен феномен шокира жителите на Аляска, когато в събота на фона на полярното сияние се появи светлосиня спирала, наподобяваща галактика. Много хора се опитаха да обяснят какво може да е. Източникът на този неземен спектакъл се оказа ракета на корпорацията на Илон Мъск SpaceX, изстреляна от Калифорния около три часа по-рано.

Според астрофизика Дон Хамптън ракетата на SpaceX е изхвърлила гориво на голяма надморска височина, което след това се е превърнало в лед. Когато това се случва на слънчева светлина и се наблюдава от тъмнината на земята, възниква впечатляваща гледка, наподобяваща синкав вихър. Според Хамптън явлението е много рядко и той го е виждал само около три пъти.

Въпреки че този „космически портал“ се оказа по-земен, отколкото изглеждаше, неговата невероятност и магия са не по-малко вълнуващи. Небесни явления като полярното сияние и синкавите вихри могат да ни накарат да се чудим и да се възхищаваме на красотата и мистерията на нашата вселена, отбелязват американски медии.