Мистериозна светлина стряска от дълбините на Мексиканския залив (ВИДЕО)

Идва от 20 метра под повърхността

Мистика
12:56 - 17 Юни 2024
2259
Мистериозна светлина стряска от дълбините на Мексиканския залив (ВИДЕО)

По време на изследователска експедиция в Мексиканския залив, е заснета на видео необичайна светлина, излъчваща се от дълбините. Това веднага предизвиква спекулации за наличието на неидентифициран подводен обект (USO).

Светлината е открита на около 600 метра от кърмата на кораб, на който плава експедиция за изследване на биолуминесценцията. Заинтригуван, екипажът се приближава, за да установи откъде идва светлината. Очакванията са да се открие потънал кораб или шамандура. Учените обаче се оказват изправени пред мистерия.

Екипът установява, че светлината изглежда неподвижна на дъното на океана и е незасегната от теченията. Дълбочината на водата на това място е 20 метра.

Въпреки използването на подземна камера и изключването на биолуминесцентни организми като потенциална причина, произходът на светлината остава неизвестен. Сонарната система на EK-80, способна да открива обекти на и под морското дъно, не разкрива никакви забележими форми или структури.

„Беше като нещо от друг свят“, признават изследователите. „Светлината беше неподвижна, незасегната от течения и невидима за сонара. Нямаме представа какво беше".

Записът на този мистериозен феномен предизвиква изследователската страстта на любителите на морските дълбини. Какво се крие под повърхността на нашите океани? Възможно ли е това да е естествен подводен феномен, недокументиран досега от науката, или нещо по-мистериозно? Проучването на загадъчната светлина продължава с надежда учените да разкрият мистерията на светлината от дълбините на Мексиканския залив.