Мистериозни създания като извънземни шокират плажовете на Австралия

Морските пръски са навсякъде

Мистика
14:44 - 21 Септември 2023
6175
Мистериозни създания като извънземни шокират плажовете на Австралия

Мистериозни същества се появяват отскоро по плажовете на Австралия, предизвиквайки голямо вълнение сред местните жители и онлайн общността, съобщава Daily Mail. Едно от тези мистериозни същества е открито близо до град Аделаида (Южна Австралия) и веднага става обект на внимание не само сред местните жители, но и в целия свят чрез социалните мрежи.

На пръв поглед мистериозните създания, изхвърлени от океана, изглеждат безформени, подобни на желе и покрити с яркожълти точки. Много потребители са на мнение, че изглеждат като извънземни.

Морски биолог хвърля светлина върху мистерията, като обяснява, че създанието на снимката е колония от морски организми, които се срещат в крайбрежните райони. „Всяка от тези малки жълти точки е отделно животно, наречено зооид, но всички те са генетично идентични в рамките на колонията“, пише експертът и допълва, че създанието е уникална комбинация от гръбначен и безгръбначен организъм, а снимката показва морски пръски от вида Botrylloides leachii.

Въпреки странния си външен вид и сравнения с извънземни форми на живот, асцидиите са абсолютно безопасни за хората и не представляват заплаха за околната среда. Тези организми може наистина да изглеждат мистериозни, но те са само едно от многото удивителни неща, които могат да бъдат намерени в океаните. Така сравнените с извънземни организми се оказват просто необичайни морски пръски, доказващи колко много неизвестни може да се крият в дълбините на световния океан.