Митева отговори на Дончева: Болонката може да е приятел, но може и да прояви характер

Шефката на НС призна, че отношенията в залата вече й тежат

Топ
14:30 - 12 Август 2021
11285
Митева отговори на Дончева: Болонката може да е приятел, но може и да прояви характер

Болонката може да бъде приятел, но може да има и доста силен характер, не се знае какъв характер ще проявя. Това заяви председателят на Народното събрание Ива Митева в отговор на коментар на Татяна Дончева, която я обвини, че се държи като болонка на някой сценарист, а не като председател на парламента.

"Нека да не мачкаме достойнството на хората", призова още Ива Митева. "При положение, че ГЕРБ два дена обясняват, че са инициатори на това решение, че те са казали, че трябва да има такова решение и че благодарение на това ще има това решение, изведнъж днес те казаха, че няма да подпишат такова решение", каза още Ива Митева. Тя обяви, че е смачкала проекта на решението.

"Това показва за пореден път, че ние вчера водим едни разговори, разбираме се за нещо и впоследствие всеки се опитва да си води своята игра. Съжалявам, но аз също няма да участвам в тази игра", каза още Ива Митева и обясни, че вчера президентските съветници са казали, че е необходим правнообвързващ акт.

„Не знам вече на кого и аз да. Виждате, че всеки ден някой агресира някой друг", каза още Ива Митева и добави, че отношенията на депутатите един към друг и вече тежат и на нея. На въпрос накъде ще поеме 46-ия парламент, Митева не успя да даде отговор:

„Аз също не знам .След вчерашния и днешния Председателски съвет, казах, че ми се иска всички да сме единни, но някак не се получава".