Митичният дарител на ДБ Иван Тодоров се показа

Новини
13:51 - 04 Май 2021
3518
Митичният дарител на ДБ Иван Тодоров се показа

Митичният дарител на "Демократична България" (ДБ) Иван Тодоров, с чието име ГЕРБ се изложи вчера, се показа в социалните мрежи днес. "По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето, написа той.

Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100 лв.", написа той полуиронично днес по обед във "Фейсбук".

Заради Тодоров цял ден вчера летяха нападки между ГЕРБ и ДБ. Партията на Борисов реши, че зад името се крие един от собствениците на фирмата "Сиела норма", която осигурява машините за гласуване.

И понеже "Иван Тодоров" е дарил 100 лв. на ДБ за местния вот през 2019 г., ГЕРБ провидя актуален политически скандал - мнозинството в новия парламент въвежда повсеместно машинно гласуване, а вносителят на машините е дарител на ДБ, тоест на формация от това мнозинство. 

Оказа се обаче, че "този Иван Тодоров въобще е не е онзи", просто съвпадат имената. Иво Мирчев от ДБ влезе в остри пререкания с ГЕРБ. А междувременно Веселин Тодоров от "Сиела норма", брат на визирания от ГЕРБ Иван, заяви пред Би Ти Ви, че никой от двамата братя не е дарявал пари на ДБ. И обясни, че за предишния вот държавата дължала на компанията 46 млн. лв. за 9600-те машини, като все още не било ясно дали ще кандидатстват при новата обществена поръчка. Така в крайна сметка, след измишльотината на ГЕРБ, бе сътворена една напълно безсмислена целодневна караница.

Данните от фейсбук-профила му сочат, че дарителят Иван Тодоров е компютърен специалист. В днешното си изявление той стрелна по адрес на ГЕРБ: "Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!".