Митрович пише история и чупи рекорди в Англия

Спорт
15:08 - 25 Февруари 2022
2049
Митрович пише история и чупи рекорди в Англия

Фулъм продължава да ниже победа след победа в Чемпиъншип, където е лидер в класирането с 67 точки от 32 мача. В основата на успехите на „котиджърс“ до голяма степен е Александър Митрович.

Сръбският таран не спира да вкарва през тази кампания и продължава да води уверено тимът на Марко Силва обратно към промоция във Висшата лига. 27-годиншият нападател вкара и двата гола при победата над Питърбъро от 34-ия кръг на Чемпиъншип.

Попаденията му в сряда вечер на „Крейвън Котидж“ обаче бяха малко по-специални. Това бяха гол №32 и гол №33 за него във второто ниво на английския футбол през тази кампания. По този начин той счупи рекорда за най-много голове в рамките на един сезон в Чемпиъншип.

Митрович подобри постижението на нападателя на Брентфорд Айвън Тони, който през миналия сезон вкара 31 гола и помогна на своя тим да се класира във Висшата лига. След като Тони подобри рекорда на Глен Мъри с Кристъл Палас от сезон 2012/2013 г., очакванията бяха този рекорд да се запази поне няколко години.

Не така обаче мислеше Митрович, който е под пара през този сезон и вкара 33 гола само за 30 мача. Това значи, че на нападателя на Фулъм му остават да изиграе още 14 мача до края на сезона и ако поддържа настоящата си форма, бившият футболист на Нюкасъл и Андерлехт ще постави рекорд, който ще е почти немислимо да бъде подобрен някога в шампионат във формат с 24 отбора.

Кариерата на сръбският национал във Фулъм показва, че именно Чемпиъншип е любимото ловно поле на головия хищник. За по-малко от три сезона с екипа на „котиджърс“ досега във второто ниво на футбола в Англия, Митрович има 71 гола, като ги е вкарал в само 87 мача. Когато се стигне до представянето му за лондончани във Висшата лига, таранът се представя по-слабо и има само 14 гола за 64 мача.

В момента Фулъм върви доста добре и е все по-близо до класиране за Висшата лига, което означава, че сърбинът ще има нов опит да пренесе силната си форма от второто в първото ниво на английския футбол.