Млада писателка дарява апаратура за недоносени бебета

Общата стойност на събраните средства е близо 50 000 лева

Здраве
12:32 - 05 Ноември 2019
26385
Млада писателка дарява апаратура за недоносени бебета

Младата писателка Десислава Николова ще дари апаратура за недоносени бебета на екипа на болница "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил. Авторката набрала необходимите средства за купуването на термо легло и две кислородни палатки, благодарание на реализираните продажби на книгата ѝ "Щастлива и красива бременност като моята". Дарението ще бъде направено на 9 ноември, от 13.00 часа в лечебното заведение.

"Инициативата е изцяло моя. Служител съм на МВР и никой не стои зад мен. Нямам никакви лични амбиции", каза за БТА Николова.

Дарението, който ще се случи в кюстендилската болница е шестото й поред. За по-малко от три години, столичната писателка е дарила апаратура за недоносени бебета в лечебни заведения в Червен бряг, Разград, Горна Оряховица, Гоце Делчев и Видин.

Общата стойност на събраните средства е близо 50 000 лева, реализирани от продажбите на 3000 броя от книгата й.

"Статиската относно зачеването е стряскаща, много семейства намират опора в книгата ми и помагат допълнително", разказа още авторката.

Тя посочи, че идеята й първоначално била да осигури на здравните заведения кувьози за недоносени бебета с парите от продажбите на книгата си, но след като осъществила връзка със здравните заведения установила, че неонатологичните отделения в страната имат и други нужди.

Авторката допълни, че предстои да дари апаратура за недоносени бебета и в болници в Благоевград и Хасково.
"Смятам, че в България се случват и хубави неща, които зависят от нас самите. Аз искам в страната ни да има повече бебета, които да се раждат естествено и да имат добра среда за развитие", разказа още авторката.