Молебен срещу гей парада в Бургас

Сливенският митрополит Иоаникий призовава родителите да предпазят децата от "подобни развращаващи прояви"

Общество
10:25 - 15 Май 2021
2242
Молебен срещу гей парада в Бургас

С благословението на Негово Високопреосвещенство сливенски митрополит Иоаникий, на 15 май, събота, от 11 часа, пред катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“, ще бъде отслужен молебен от бургаското православно духовенство, съобщи архиерейският наместник отец Севастиан.

Той ще е в защита и подкрепа на традиционното българско семейство и за отстояване на изконните православни ценности и добродетели.

Служението ще води Негово Преосвещенство агатополски епископ Йеротей, съобщава "Флагман".

Преди дни сливенският митрополит Иоаникий се обърна към кмета на Бургас Димитър Николов, като настоя той да не дава разрешение за подобно мероприятие, а ако вече има издадено, то да бъде отменено. Той призовава родителите да предпазят децата си и да не бъдат безразлични към "подобни развращаващи прояви".

Шареното шествие ще се състои днес на площад "Тройката" в Бургас под наслов "Първият Бургас прайд". То има за цел е да покаже пред бургазлии, че има хора от ЛГБТ общността и в морския град. Паралелно с това ще се проведе и второ ществие, което се очертава да е по-мащабно.„Шествието на хетеросексуалните“ ще покаже, че Бургас е против излишната показност, която малко съсловие от населението на града иска да демонстрира.

За сигурност на всички, двете демонстрации ще се проведат при засилен полицейски контрол.