МОЛЯ?! 6 метра водосточна тръба глътнала 1 милион лева от МРРБ на Караджов

Кирил Петков разкри нова схема на Слави-Трифоновия министър

Топ
13:38 - 15 Юни 2022
3613
МОЛЯ?! 6 метра водосточна тръба глътнала 1 милион лева от МРРБ на Караджов

Темата Северна Македония се вкара в парламента днес, за да отклони вниманието от заключенията на междуведомствената комисия между Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи днес премиерът Кирил Петков след правителственото заседание. Той посочи, че комисията е открила 2.5 млрд. лв., които са искани за плащане на работи по незаконни строежи с раздути бюджети.

"Тези пари трябваше да бъдат платени през увеличението на бюджета, което Министерството на регионалното развитие поиска", каза Петков. Както е известно, МРРБ се управлява от министър, излъчен от "Има такъв народ" - Гроздан Караджов.

Една от причините наред с темата Северна Македония лидерът на партията Слави Трифонов да оттегли подкрепата си за управляващата коалиция е отказът поисканите пари от МРРБ да бъдат дадени.

Проверките на комисията са разкрили, че изграждането на 6 метра водосточна тръба е оценено на 1 млн лв., а поставянето на 3 стълба на 2 млн. лв., каза Петков, цитиран от "Дневник", без за влезе в подробности.