Момиче обвинява в блудство мъж с много самоличности

Рецидивистът излежал присъда за домашно насилие

Общество
10:14 - 23 Януари 2024
2168
Момиче обвинява в блудство мъж с много самоличности

В продължение на 10 години Никола Маринов се представя за различни личности, за да подвежда своите жертви. Осъден е за домашно насилие. Успял е да измами десетки жертви, лежи 11 месеца в затвора, а след това излиза на свобода и продължава със своите измами. Отново е задържан за едно денонощие, след което - пуснат.

През 2021 г. много хора разказаха пред Нова тв за своите срещи с Маринов. По думите им всеки от тях е бил подведен, като в повечето случаи мъжът получавал големи суми пари, за да извърши определени услуги. Интервю даде и бившата съпруга на Маринов, която сподели, че го е осъдила за домашно насилие.

„Посягаше ми, както и на голямата ми дъщеря, и на майка му", каза жената.

Никола умело влиза и в ролята на представител на Министерството на отбраната. „С риск да бъда уволнен от българската армия - искам да знаете, че армията е с вас", заявяваше той. От ведомството отрекоха Маринов някога да е бил техен служител.

В друго видео мъжът играеше ролята на автомобилен състезател. Треньорът на отбора, участвал във въпросната надпревара, потвърди, че Маринов ги е заблудил, след което е изчезнал безследно.

Преди близо три години измамникът беше задържан от „Икономическа полиция", след като се представи за прокурор по делото за КТБ и поиска подкуп. Една от жертвите на измамата - Васил Агопов, си уговори среща с Маринов, който очакваше поредната сума пари. 

След задържането му през юни 2021 г. Маринов беше оставен за постоянно в ареста и осъден за измама с ефективна присъда от 11 месеца. Мъжът има и друга присъда от 2011 г. - за измама и кражба. На 23 декември 2022 г. е освободен.

Преди седмица Надежда Дойчева – една от потърпевшите от деянията на Маринов, отново алармира за проблеми с мъжа. Жената е и създателката на Facebook групата, чрез която общуват пострадали от Маринов. Активността в групата се увеличава веднага след излизането на мъжа от затвора. „Започнах да получавам сигнали, че се опитва да мами и успява – пак се представя за полицай, кредитен консултант, адвокат, следовател", разказа Дойчева.

От Софийската районна прокуратура отговориха, че за 2023 г. има подадени два сигнала за измама срещу мъжа. И по двата се работи, а по един от тях е образувано досъдебно производство. И в двата случая мъжът е заявил, че има нужда от средства за лечението на болната си майка и издръжка на детето си. Така получил суми от 2000 лв. и 5000 лв. 

Преди дни с Надежда се свързва Светла Милушева. Тя твърди, че Маринов е опитал да блудства с непълнолетната ѝ дъщеря.

„На 14 декември поръчах такси, за да може дъщеря ми да се придвижи от вкъщи до училище. В този ден получих известие, че ще дойде Никола", разказа Милушева.