Мор в транспорта: Автобус 260 "вари" пътници без климатик на 32 градуса

Столичани, пътували в адската жега около 14 ч. в сряда, се заканиха да изпратят жалба в ЦГМ

Новини
18:33 - 30 Юни 2022
5068
Мор в транспорта: Автобус 260 "вари" пътници без климатик на 32 градуса

Столични автобуси морят пътниците в най-голямата жега през деня, като изключват климатиците и вътре настава истински ад, оплакаха се почти сварени хора, изпробвали „екстрата” вчера около 14 часа.

В автобус №260, който се движи по маршрут Горна Баня-Прага, климатикът е бил напълно изключен, а сред пътуващите е имало хора пред колапс, тъй като мотрисата е такава, че няма как да бъде отворен дори един прозорец. 

Това е изцяло в нарушение на правилата, тъй като при температури над 25 градуса, инсталацията задължително трябва да бъде включена, според заповед на Столична община. 

„Температурите бяха над 30 градуса, а на слънце и повече и след като в рейса настана истински мор, се развикахме шофьорът да направи нещо и да включи климатика. Той дори не си направи труда да отговори.”, разказа жена, прекарала в „сауната” над половин час.

За жалост, липсата на климатик, или по-скоро икономиите на шофьорите на градския транспорт в София напоследък са масова практика. Докато времето беше по-хладно, водачите като напук надуваха климатиците на макс, вместо да ги спрат, а сега, в най-непоносимия пек изключват уредите.

Шофьорите са длъжни да пускат климатиците през лятото, особено в най-горещите часове на деня, наясно са всички. 

„Защо дупчим билети и купуваме карти за сума ти пари? За да се мъчим и да пътуваме като наказани ли?!”, гневят се столичани.

Откакто епичния ремонт на трамвай №5 е в ход, живеещите по протежението на бул. "Цар Борис" се чудят как да се придвижват до центъра. В момента тъкмо 260 е основният автобус, който извозва хората от тези райони. Движещият се уж на мястото на трамвая 5ТМ не върши работа за всички, защото не обхваща целия маршрут от "Княжево" до центъра на града.