Морковена супа с кайсии

за 4 порции, 35 мин

Кухня
08:08 - 26 Юли 2019
2112
Морковена супа с кайсии

Продукти

1 скилидка чесън

2 глави лук

450-500 г моркови

75 г сушени кайсии или няколко пресни кайсии

1 червено люто чушле

2 с.л. олио или зехтин

сол и черен пипер

1 л зеленчуков бульон

8 клонки стръкчета босилек

½ лимон

1 с.л. мед

 

Приготвяне

Обелените чесън и лук и лютото чушле се наситняват.

Обелените моркови и сушените кайсиите се нарязват на парчета.

Загрява се олиото и леко се запържват заедно лукът и чесънът.

Добавят се морковите и лютото чушле и се сотира всичко още 5 мин. с разбъркване.

Сипва се бульонът, прибавят се кайсиите и се оставя да заври. Готви се под капак на слаб огън 12-15 мин.

Изцежда се лимонът. Супата се пасира и се подправя с лимоновия сок, меда, сол и черен пипер. Поръсва се с босилека.

 

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев. Търсете новия брой с акцент "Свежо зелени летни сарми".

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.