Москва отрече Северна Корея да е предлагала доброволци за войната

Украйна
14:14 - 11 Август 2022
2708
Москва отрече Северна Корея да е предлагала доброволци за войната

Съобщенията за това, че Северна Корея е предложила да изпрати до 100 000 свои доброволци, които да се бият на страната на Русия в Украйна, са фалшиви новини. Това каза днес на брифинг заместник-директорът на департамента за информация и медии в руското външно министерство Иван Нечаев, цитиран от ТАСС.

"Обърнахме внимание на тиражираните в интернет пространството и подети от някои представители на блогърското съсловие и псевдоекспертните кръгове твърдения за постъпило от Северна Корея по дипломатически канали предложение да изпрати до 100 000 свои доброволци за участие в специалната военна операция в Донбас. В тази връзка бихме искали най-отговорно да заявим, че тези съобщения са от край до край фалшиви новини. Подобни преговори не се водят, а изпращане на севернокорейски доброволци В ДНР и ЛНР не се планира", каза служителят.

"Убедени сме, че бойните възможности на руските въоръжени сили и на войските на народните милиции на ДНР и ЛНР са напълно достатъчни за успешното изпълнение на задачите на специалната военна операция в Украйна", допълни Нечаев.