Москва: През нощта нанесохме десетки удари в Донбас

Украйна
13:03 - 19 Април 2022
3083
Москва: През нощта нанесохме десетки удари в Донбас

Русия обяви, че през нощта е нанесла десетки въздушни и ракетни удари в Източна Украйна. Според Киев руската армия е предприела офанзива на широк фронт в Донбас, предаде Франс прес.

"Ракети с прецизно насочване на Русия неутрализираха 13 укрепени позиции на поделения на украинската армия, както и струпали се военни близо до ключовия град Славянск в Донецка област, каза руското министерството на отбраната. То съобщи още за десетки други ракетни удари и стотици поразени с артилерия цели в Южна и Източна Украйна.

Освен това "авиацията на военно-космическите сили на Русия порази 60 военни съоръжения на Украйна", включително 53 места на концентрация на войски и военно оборудване и три командни точки, добави руското министерство на отбраната.

Руската артилерия е взела на прицел около 1260 украински позиции и съоръжения, главно в Николаевска и Запорожка област, Южна Украйна.

Руската армия твърди, че в тези райони е ударила 25 армейски командни позиции, складове за муниции, две ракетни системи „Бук-М1“ и 1214 точки на концентрация на войски.

Унищожени били два склада за ракети „Точка-У“ в Червоная Поляна, Луганска област, и в североизточното селище Балаклия, близо до Харков.

Руските противовъздушни сили са свалили и украински изтребител МиГ-29 в Донецка област, съобщи още министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс.