Москва разследва вандалщината над Съветския паметник

Новини
21:29 - 18 Август 2023 (обновена)
4737
Москва разследва вандалщината над Съветския паметник

Ръководителят на Следствения комитет (СК) на Руската федерация Александър Бастрикин възложи образуването на наказателно дело за оскверняването на Паметника на Съветската армия в София, предаде руската държавна агенция ТАСС, като цитира съобщение от ведомството.

ТАСС отбелязва, че в столицата на България е извършен вандализъм спрямо Паметника на Съветската армия, като група футболни привърженици са нападнали палатковия лагер на защитници на монумента и са увредили гранитна плоча в основата му, предаде БТА.

"Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин възложи на главното следствено управление на ведомството да разследва съвместно с министерството на външните работи на Русия факта на оскверняване на паметника, издигнат в чест на съветските воини освободители в София.

В рамките на разследването ще бъдат взети мерки по установяването на самоличността на лицата, отговорни за извършването на това престъпление. За техните действия ще бъде изготвена наказателно-правна оценка", се казва в съобщението на СК до ТАСС.