Москва се хвали с превзето село, Киев отчита тежки руски загуби

Украйна
13:46 - 30 Ноември 2023
3924
Москва се хвали с превзето село, Киев отчита тежки руски загуби

Русия твърди, че силите ѝ са превзели село в оспорвана зона в Източна Украйна, а Киев заяви, че руските войски понасят тежки загуби при ожесточените си атаки, съобщава "Ройтерс".

Руските въоръжени сили се съсредоточиха върху Донецка област в източната част на Украйна, след като в началото на 21-месечния конфликт не успяха да настъпят към Киев. Напредъкът им обаче се случва бавно.

Украйна отвоюва големи части от територията си преди година, но с новата си контраофанзива, започнала през юни, постигна си върна само още малко територии на изток и юг.

Руското министерство на отбраната съобщи, че неговите сили са превзели Хромово - село на западните подстъпи към град Бахмут, превзет през май от руските части след месеци на тежки боеве. Селото, известно на руснаците като Артьомовск, беше с население от около 1000 души преди войната.

В официалната украинска сводка за проведените сражения от сряда не се споменава селото, което се намира в район, който украинските сили се опитват да осигурят от седмици.