Мултимилионерът Митко Бербатов - циция №1 в хайлайфа

Да изкараш бакшиш от голмайстора е по-трудно от това да те изберат за външен министър

16:21 - 24 Април 2024
173773
Мултимилионерът Митко Бербатов - циция №1 в хайлайфа

Бившият футболист Димитър Бербатов е изключително активен в редица социални каузи и в годините е събрал милиони за деца в неравностойно положение. В личния си живот обаче голмайсторът на България за всички времена е съвсем различен - той цепи стотинката на две и е известен като най-големият циция сред известните българи.

"Форбс" оценява състоянието му на около 19 милиона долара, без да се брои зестрата на жена му Елена Щилянова, чийто татко е известен бизнесмен. Въпреки това да се измъкне бакшиш от Митко било по-трудно от това да се пребори с Гонзо за президент на БФС, разказват потърпевши.

Мъж на име Георги Христов описа в социалната мрежа горчивия си опит във взаимоотношенията си с Митко Бербатов. В заведението на ул. "Сан Стефано", където Георги работел преди време, Бербатов бил редовен клиент. Бившият футболист веднъж отказал да си плати консумираните от него кафе и сок фреш с аргумента, че е дал автограф на сервитьорката и подписът му струва повече от сметката от 20 лева.

В мрежата обикаля и друг подобен случай. Разказва го бачкатор на морето, който давал за каране почасово джетове. Бербатов дошъл и прекарал близо половин час в пазарлък за цената. Вместо за 120 лв. на час, той искал да кара джета за 100 лв. на час.

Митко е доказал, че си прави сметката умело, за разлика от много пропили се и залитнали по хазарта негови колеги, но често прекалява. Той например вече не гостува никъде по медиите, ако съответното предаване не преведе определена сума по банковата сметка на фондацията му.

Бербатов е бил такъв и като по-млад. Сам е признавал, че докато негови съотборници са се забавлявали навън в почивните си дни, харчейки безумни пари по барове и жени, той предпочитал да си стои у дома и да играе игри на компютъра или да рисува.