Мустафа Карадайъ: Това е краят на „ерата на джипката”

Политика
10:56 - 05 Юли 2021
8027
Мустафа Карадайъ: Това е краят на „ерата на джипката”

Централният лъч на ДПС, начело с председателя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя и водач на листата в Пазарджик Йордан Цонев и евродепутатът Искра Михайлова, са посетили Драгиново, за да подкрепят листата на ДПС за Пазарджик. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

От площада в Драгиново председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е заявил: "През месец април дадохме старт на рестарта, но рестартът не е довършен”.

По думите му моделът ГЕРБ и "12-годишното безцелното пребиваване във властта и превръщането на държавния апарат в бухалка срещу бизнеса и хората" трябва да бъде прекратен.

Според Мустафа Карадайъ кризата на държавността се състои в погазването на демократичните принципи и отстъплението от правата и свободите на хората, войната между институциите, която е довела до криза в политиката. Затова се нуждаем от рестарт, е заявил той.

Карадайъ подчерта колко важно за страната е "държавният апарат да функционира съгласно Конституцията и законите на страната в диалога, координация и взаимен контрол, в услуга на хората и помощ на бизнеса."

"Когато ДПС беше на власт през 2007 година, България стана член на ЕС, дългът от 17 милиарда лева през 2009 година вече беше едва 1 милиард лева", е посочил лидерът на ДПС, цитиран в съобщението. Той е добавил, че външните инвестиции в България са достигнали 7 милиарда евро, което е довело до повече работни места и ръст в икономиката.

"Ерата на джипката приключи, въпросът е какво следва", е казал Карадайъ и е призовал присъстващите на площада да избират партии с ясни цели и приоритети.

Водачът на листата за Пазарджик и зам.-председател на ДПС Йордан Цонев е бил категоричен, че за тези 12 години ГЕРБ е превърнала държавата в инструмент на собствената си партия, на членовете си, на бизнеса на ГЕРБ и на лидера си.