Музей обяви вход свободен на 6 септември

Култура
18:55 - 03 Септември 2022
3321
Музей обяви вход свободен на 6 септември

В празничния 6-и септември – Съединението на Княжество България с Източна Румения, Регионалният исторически музей в Търговище ще работи със свободен вход.

От 9:30 до 13:00 ч. отворено за посещение ще бъде Славейковото училище, с постоянна експозиция „Възрожденска класна стая", информират от ръководството на културната институция.

Посетителите могат да разгледат също изложбата „Късноантична и средновековна крепост „Мисионис" (Последни проучвания)“.  Тя е посветена на 60 години от началото на археологическите разкопки на крепостта. Обектът днес е един от стоте туристически на България.

Колекция от сукмани и саи от фонда на музея в Търговище са представени в експозицията „Елате ме вижте“. Любопитна е и изложбата на тема „Когато момчето става мъж. Казармата през „онези” 45 години” .

Изкушените от историята и миналото могат да видят също  „Нюйоркски митрополит Андрей ( 1886 – 1972 г.), „С дъх и дух на Търговище”, която разказва за дейността на Духовия оркестър към Община Търговище през 55-те години от създаването на институцията, както и „Велик е нашият войник”.

За всички входът е свободен, посочват от институцията.