Музиката на Димо от P.I.F. звучи в "Малкият принц" в Театър "Карлсон"

Кукленият спектакъл по приказката на Екзюпери се играе на 23 март в Дома на културата “Искър” в София

Култура
16:09 - 21 Март 2024
3384
Музиката на Димо от P.I.F. звучи в "Малкият принц" в Театър "Карлсон"

Музиката на Димо от P.I.F. звучи в спектакъла ”Малкият принц", създаден в Театър "Карлсон". Представлението по една от най-емоционалните и философски приказки в света, написана от Антоан дьо Сент-Екзюпери, ще се играе на 23 март, събота, в Концертната зала на Дома на културата ”Искър” в София от 11 часа.

Автор на идеята, сценографията и на режисурата е Мария Банова. В спектакъла участват Юлия Коларова и Неделчо Неделчев.

"Ето моята тайна. Тя е много проста: най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите", казва Малкият принц.

Присъствах на отварянето на една роза. Тя грижливо избираше багрите си и не спираше да се гизди. Бавно оправяше едно по едно своите листенца, виждах как се превръща в чудно красиво цвете. Искаше да се появи с целия блясък на красотата си. Е, да беше голяма кокетка, но беше вълнуващо. Розата живееше на една звезда с Малкия принц. На звездата имаше и един вулкан. Принцът се грижеше всеки ден за Розата и вулкана.

Китаристът Иван Велков, барабанистът Мартин Профиров, режисьорът Мария Банова, Димо и басистът Христо Михалков

Димо Стоянов, който завършва актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ, е автор на музиката към представлението “Малкият принц”, което се ражда, докато той е жив. След като талантливият музикант отлетя от този свят, неговата съпруга актрисата Любомира Пиперова, рок групата P.I.F., режисьорът Мария Банова и актьорите Юлия Коларова и Неделчо Неделчев създадоха аудиоприказката, в която звучи гласът на Димо. 



“Малкият принц” досега е игран над 130 пъти, а скоро отново предстои и европейско турне на спектакъла, сподели пред Lupa.bg Неделчо Неделчев, актьор, мениджър и основател на Театър „Карлсон“.

"Малкият принц" е било любимо произведение и на мен, и на Димо много дълги години. То трябва да се чете през годините, за да може човек да открива различни неща в него. Книгата е изключително многопластова. В този случай тя е адаптирана и за малки деца - малко по-простичко са представени неща, които смятаме, че са важни", каза преди време пред Lupa.bg съпругата на вокалиста на P.I.F. - актрисата и режисьор Любомира Пиперова.

Музиката към аудио приказката, създадена специално от група P.I.F., допълва магията на въображението.

Аудио приказката "Малкият принц", подходяща за малки и големи, може да бъде слушана в музикалните платформи, както и да бъде закупена на диск, който се предлага онлайн.

Кукленият спектакъл пък се играе на различни места в София през почивните дни.