МВР: ФБР може да отвори телефона на Алексей Петров за няколко месеца

Крими
10:28 - 24 Декември 2023
2645
МВР: ФБР може да отвори телефона на Алексей Петров за няколко месеца

„Нямаме конкретен заподозрян, работим много сериозно и активно за убийството на Алексей Петров. Става въпрос за тежко, предумишлено престъпление. Проверявани са лица за съпричастност. Ако ФБР получат телефона на Петров, той ще бъде отворен в рамките на няколко месеца”. 

Това обяви главният секретар на МВР Живко Коцев в студиото на Нова телевизия.

„Работим с ирландската полиция и митническите власти. Към вчерашна дата броят на задържаните български граждани се увеличи с още един – станаха 6. Три от лицата са криминално проявени. Иска ми де са вярвам, че членовете на екипажа на кораба "Верила" нямат нищо общо с този контрабанден трафик на дрога”, обясни той. 

„С министър Калин Стоянов вложихме доста сили и енергия да върнем вътрешните регулаторни механизми, да проявим нетърпимост към тези, които са превишили закона. Възобновихме взаимодействието с прокуратурата”, коментира Живко Коцев. 

По думите му МВР е сложен структурен организъм, който е натоварен с огромни обществени очаквания. Служителите на министерството бяхме изправени пред огромни предизвикателства. Измина една сложна и динамична година, уточни главният секретар на МВР. Борим се с незаконната миграция, каналджийството, противодействието на киберпрестъпността, пияните и дрогирани шофьори, наркоразпространението и домашното насилие. Имам огромни изисквания към служителите ми. Престижът на МВР е накърнен, липсва мотивация на служителите, поясни Коцев.